Minik Eroğul Yolda :)

Merhabalar, yakın zamanda İnstagram ve Facebook üzerinden hamile olduğumu paylaştım. Şimdi de blog okuyucularım için bir de buradan açıklıyorum. 3. ayın son haftasında risklerimiz ortadan kalktığında artık açıklama vakti geldiğini düşündüm. 
Aslında önceki yazılarımda ilaç kullanamamam, çok fazla uyumamdan da bahsederek sinyallerini vermiştim. 


Tesadüf eseri normal muayene sırasında öğrenip günlerce uykusuz kaldık. Doktora tekrar gidip görmek için çıldırdık eşimle resmen.Son 2 fotoğrafta çok net değildi ve biz pek anne baba duygusunu hissedemiyorduk. Ama son kontrolümüzde hareket de ettiğini görünce içimiz bir hoş oldu. 
Ne büyük mucize, içimde bir insan büyüyor. 

Peki ilk 3 ay neler oldu ? 

Ben çok çok bulantı yaşamadım ama bir gün saydım tam 18 kere kustum bu da 45 dakika da bir kusmaya denk geliyordu. O gün aklıma gelmedi doktora gitmek ama bu tarz durumlarda müdahele edilmesi gerekiyormuş aklınızda bulunsun. Ertesi gün kontrolümüz vardı Sevgili Yeşim Gürel (doktorumuz) 5 ten fazla kusmalarda hastaneye gelmemizi serumla kaybedilen sıvılar için destek verilmesi gerektiğini söyledi. Ben oysa bebek de kötü durumdadır dedim ama Yeşim Hanım onun keyfinin yerinde olduğunu bu tarz şeyler onun etkilenmeyeceğini söyledi. Gerçekten öyle .. 

Yeşim Hanım ile Ankara'ya ilk geldiğimiz zamanlarda yaşadığım bir sorun için gittiğim bir doktordu ancak o kadar içimiz ısındı ki hamilelik süresince ve doğumda tek görmek istediğim doktor Yeşim Hanım :) Ankaralılar aklınızda bulunsun. Doktordan çok abla gibi her şeyi konuşabileceğiniz sımsıcak bir insan.. 

Önceleri 2 haftada bir kontrolümüz vardı artık ayda 1 kere olacak kontroller. Şimdilik ufak bir ihtimal de olsa cinsiyetinin kız olduğunu düşünüyor doktorumuz yani Beril Eroğul :) Erkek olursa da Aslan düşündük ismini ama kesin değiller.. 

Neyse baş dönmeleri, bulantılar, tansiyon düşüklüğü, koku hassasiyeti, bol bol uyku, bol rüyalı aylar geçirdim ilk 3 ayda.. Ama şimdi bulantı biraz hafifledi, sevdiğim bir çok şeyi sevmiyorum artık, damak lezzetim değişti. Tatlı severdim ama artık daha çok, ekşi seviyorum. Hayatıma hiç yemediğim şeydir limon, kabuklarıyla yedim hala da seviyorum :) 


Aa bu arada menisküs yırtığı ameliyatım da doğumdan sonraya kaldı. Umarım gebelik süresince beni çok zorlamaz dizimdeki 2 yırtık :) 

Neyse yine gevezeliğim tuttu, şimdilik hoşçakalın :) 

Not: Yeşim Gürel Ankara Memorial Hastanesinde..

Yorumlar

  1. Canım tebrik ederim çok sevindim:))

    YanıtlaSil
  2. Yesimcigim sağlıkla kucak inşallah ne şanslı ki senin gibi annesi olacak. Enerjisi hep yüksek ve sevimli bir anne olacaksın. Öpüyorum cok

    YanıtlaSil
  3. Yesimcigim sağlıkla kucak inşallah ne şanslı ki senin gibi annesi olacak. Enerjisi hep yüksek ve sevimli bir anne olacaksın. Öpüyorum cok

    YanıtlaSil
  4. Aminn inşallah en büyük duam :) Çok teşekkür ederim bakalım o da doğduğunda öyle hissedecek mi :) Çok çok teşekkür ederim tekrar ne güzel bir yorum böyle :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder