21. - 22. Hafta Gebelik Günlüğüm

Merhabalar, hoşgeldik 6. ay :) Şaka gibi maşallah 5 ayı geride bıraktık bile.. Geçen aydan beri oldukça büyük bir göbeğe sahibim ama korkum son 3 ay :) Şimdilik koca göbeğime rağmen herşey yolunda çok şükür.. 



Gördüğünüz gibi siyahın avantajlarını kullanıyorum. Kesinlike zayıf gösteriyor ve zaten öyle aman aman devasal olmayan göbeğimi de saklayabiliyor.

21. haftada farklı olarak ayaklarım şişmeye başladı ama genelde duş sonrası veya yukarıya doğru bacaklarımı kaldırdığımda indi :) Vee özellikle Mustela'nın etkinlikte hediye edilen bacak serinletici jeli çok iyi geldi ve şişliklerimin inmesine yardımcı oldu. Şunu belirtmeliyim ki oldum olası gebeliğim boyunca da normalin altında tuz tüketen bir insanım ama şişlikler sanırım gebelikten oluyor. 

Bunun dışında mide bulantılarım başladı ve menapoz belirtileri :) Resmen yanıyorum kalorifer kapalı ama hala ev sıcak geliyor bana :) Yazın bu konuda ne yapacağımızı daha çok merak ediyorum.


Beril'in hareketleri daha net ama gündüz pek hissetmiyorum. Geceleri daha net ve yanlışlıkla elim karnımda olursa pat vuruyor elimin olduğu noktaya :) 

Bu arada doktorum detaylı ultrason için benim deyimimle her hamile Eyüp Ekici'yi tadacak :) Ve bizde Eyüp Ekici'ye gittik. İnternette bir çok yerde hakkında yazı okudum ama hiç anlatıldığı gibi değildi. Oldukça güler yüzlüydü ve espiriliydi. İlk 2 dakika yalnızdık ben detayları anlattım Harmony test yaptırdığımızı ve sonucun güzel geldiğini :) 2 dakika sonra babası ve yengesini de içeriye aldı ve biz ekrana öylece bakıp kalmışken videoya alın bak kafasını elinin altına almış yatıyor dedi :) Bu sefer uslu durdu bizim tospa heryerini rahat rahat inceledi Eyüp Bey ve sonucunda burnunun babasına benzediğini onayladık hep beraber :) Ayaklarda bana benziyor koca ayak olacak kızımda :) Neyse çok şükür sağlıklı raporunu aldık ve doktoruma gönderdim sonucu , o da bir sorun olmadığını söyledi ve içimiz rahat devam ediyoruz.. 


Bu arada 20. hafta kontrolünde bizim kız hareket etmez yine diye çikolata yiyerek gittim :) Aman Allah'ım resmen hiç yerinde durmadı ve elimizde düzgün bir poz olamadı maalesef. 

Bu aralar bazen çok sert vuruyor öyle ki bacağım titriyor, bazen de saatlerce hiçbir şey hissetmiyorum bunlar hep gayet normalmiş :) Bekleyip daha kıpır kıpır dönemlerini göreceğiz. Bu arada her gün konuşuyorum onunla ama henüz babasını ya da dış sesleri duymadığı için müzik dinletmiyorum.

Evet son zamanlarda yaşadıklarım bunlardı. Bunun dışında her gece dua ediyorum Allah isteyen herkese nasip etsin.. Ona hergün bir adım yaklaşmak öyle büyük mutluluk ki .. 




Yorumlar

  1. Artık bu haftadan sonra daha heyecanlı daha hareketli olacak hayat. Oynadı oynamadı, neden az oynadı, neden hızlı dönüyor, neden bir yere toplandı kıpırdamıyor. Dur çikolata yiyip yan yatayım bari şeklinde sorular, sorular. Hepsi o kadar güzel ki bunların. Sonraları anımsarken bile hafif bir tebessüm oluşturuyo, tıpkı şu an ben de olduğu gibi.
    Sağlıkla kucağına alman dileğimle. Ve evet Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bundan sonrasını bende heyecanla bekliyorum ☺️ Annelik duygusu çok farklıymış, iyiki yaşıyorum. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sonra bu yazıyo okurken bende gülümseyeceğim sanırım ..

    YanıtlaSil
  3. Ayy Canım benm annelik ne yakışmış sana rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin :) öptüm

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel duygulardır kimbilir ^.^

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim canım en büyük duamız bir an önce sağlıkla bebikoyu kucaklamak :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir duygu gerçekten Allah isteyen herkese nasip etsin :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder