Oje Sürmeden Önce Bakımı

Merhabalar, hep şu konuda soru alıyorum. Tırnaklarınız nasıl sağlıklı kalıyor bu kadar oje kullanmanıza rağmen, nasıl kırılmıyor veya açılma yapmıyor. Aslında elimden geldiğince tek tek açıklıyorum ama yine eksik kalan noktalar, ulaşamadığım insanlar olur diye bir de buradan oje sürmeden önce ne tür bakımlar uyguladığımdan bahsetmek istiyorum sizlere.. 



İlk olarak Essence Studio Nail Fast Cuticle Remover'ı tırnak etlerime uyguluyorum 10 saniye bekleyip, etlerimi itiyorum veya kesiyorum. 

Ardından Burt's Bess Tırnak Eti Bakım Kremini uyguluyorum. Bu ürünün biraz peelingli bir yapısı var. Kremi güzelce yediriyorum ve bu sırada farklı şeylerle ilgileniyorum ve kremi güzelce çekmesini sağlıyorum tırnak etlerimin.. 

Ardından H&M'nin Cuticle Oil'ini kullanıyorum. Bu yağ bir karışım ama ağırlıklı olarak hindistan cevizi yağı kokuyor. Yağı güzelce tırnaklarıma ve etlerine güzelce yediriyorum. Ve ardından ortalama bir 10 dakika sonra tırnak üzerindeki fazla yağı peçeti ile temizliyorum. 

Son aşamam ise Mavala markasının tırnak sertleştirici solüsyonu, çok çok severek kullanıyorum. Bittikçe aldığım sayılı tırnak bakım ürünlerinden. Bu ürün özellikle tırnak kırılmalarım ve soyularak kopmaları engelliyor. 

Ardından son aşama ojemi sürebilirim. 

Şimdi diyeceksiniz ki her seferinde mi yapıyorsun bunları, eğer acelem yoksa mutlaka bu aşamaları uyguluyorum. Ama genelde ojeleri geceleri uyguladığım için bolca zamanım oluyor. Hiçbir şey yapamazsam mutlaka tırnağıma ve etlerine yağ uyguluyorum, emilince uyguluyorum ojemi :) 

Size tavsiyem mutlaka düzenli bakım yapmanız. Çünkü tırnak gerçekten bakım seviyor ve ilgisiz kalınca çirkin bir görüntü oluşturuyor. Ayrıca hem sağlıklı uzamasını hemde güzel görünmesini istemez misiniz :) 

Ayrıca mutlaka gece yatarken de dahil gün içinde de mutlaka el kremi kullanmayı unutmayın :) 




Yorumlar

  1. Kozmetikte en sık kullandığım ürünler el ve tırnak bakımı için olan ürünler.
    Son birkaç aydır bugüne kadar hiç olmayan, dipten tırnak kırılması durumu oluştu. Ne yapsam düzelmedi sırayla tüm tırnaklar aynı şekilde gitti. Rutin doğal bakımım zeytinyağı ve limon karışımıdır onu bırakmadım jojoba yağı ile masaj ekledim bunun yanına. Rimmel Nail Nurse kullanmayı da bırakmadım. Yeni yeni toparlanıyor tırnaklar.
    Bu arada Essence in bu ürününü hiç denemedim benzer bir ürüne ihtiyacım vardı ilk çıktığımda alayım.
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. Benimde durum aynı hep em çok ilgi ve bakımı el ve tırnaklarımız için kullanıyoruz. Dipten kırılma oldukça can yakıcı ve sinir bozucu bir durum. Zeytinyağı limon benim bu durumlarda kurtarıcım oluyor. Hatta bazen salata vs bir şey yaparken limon kullanıyorsam hemen elime zeytinyağı ile masaj yapıyorum bu ortalama hafta 2 günüme denk geliyor ve kırılmadan da önüne geçiyor sanırım.
    Essence'in ürünü oldukça başarılı geldi bana ben bu performansı beklemezdim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder