Sezeryan Sonrası Neler Yaşadım ?

Merhabalar, ben sezeryana karar verdikten sonra heryerde toparlanma süreci ile ilgili yazı aradım ama ya çok kısa kesilmişti ya da hiç yoktu. Bu yüzden bilgilendirme olması açısından benim gibi merak edenler için bu süreçten bahsetmek istiyorum. 


Epidural sezeryan olduğu için ameliyat çıkışında bacaklarımı hissetmeme dışında hissettiğim bir şey yoktu. Belli bir aşamadan sonra ilacı dozu düşürülüyor ve bacaklarınız buza girmiş gibi çözülmeye başlayarak ilk yürüyüşünüzün yapılması sağlanıyor ki ben hemen hop diye kalktım ve koridorda 1 tur attım eşim ve hemşirenin yardımı ile.. Bu süre zarfında öyle korkunç ağrılar hissetmedim başım dönmedi. 

Akşam tekrar yürümemi istedi doktorum ve biz eşimle koridorda tam 6 tur attık ki tam tur yaptık kısa kesmedik. Ve oldukça iyi hissediyordum kendimi sadece kesiği görmesem de orada kesik olduğunu bildiğimden dik duramıyordum bunun dışında hiçbir sıkıntı yoktu. 

2. günün sabahı çocuk doktoru bebeğin sağlıklı olduğunu benim doktorumda onaylarsa hastaneden çıkabileceğimi söylediğinde şaşırmıştım. Ki gerçekten çıkabilirdim iyi hissediyordum. Ama bizim evde temizlik olacağından 1 gün daha kalmak istedim ve 3. günün sabahı dikişlerimin son pansumanı yapıldı ve beni taburcu etti doktorum. Bir süre krem vs sürme bırak kendi iyileşsin ve terli ya da ıslak bırakma bölgeyi dedi. Ve bu arada epidural de çıkarıldı ve yavaş yavaş hissetmeye başladım acıyı.

Eve geldik o her çıkışımda küfür ettiğim boş asansör boşluğuna bakarak iç çeke çeke çıktım merdivenleri tek tek ve oldukça zor oldu. Çünkü artık epiduralim yoktu ve acıyı dibine kadar hissedebiliyordum. Merdiven sonrası yattığım yerden kalkmak zor oldu tabi ilaçlarım geldi ağrı kesiciyi ağrım olmadıkça içmemem gerektiğini bebeği etkilediğini söylediler 5 6 saat içmemek için direnebildim sonrasında içtim ancak o bile 5 6 saat sonra etki etti yani yarım gün yine acı çektim he öldürdü mü hayır :)

Yani işin özeti epidural ile acı hissetmiyorsunuz hissettiğiniz acı çok çok az asıl acı epidural sonrası evde yaşadığınız acı. Ama bende şahsen öyle kendimi yerden yere atacağım ölüp biteceğim bir acı olmadı. Sezeryan olduğuma da pişman değilim belki genel anestezi olsaydı pişman olurdum ama epidural ile hayat güzeldi :) 

Hiç korkmayın bebeğiniz sağlıklı olsun diğer bir şeyi umursamıyorsunuz. Umarım aklında soru işareti olanlara ışık tutabilmişimdir. Tüm sosyal medya da beni yesimdedi olarak bulabilirsiniz, sorularınızı gördüğüm an mutlaka cevaplarım lütfen yazmaktan çekinmeyin.




Yorumlar

  1. çok geçmiş olsun canım bende spinal sezeryan oldum. en konforlusu tabiki normal doğum ama olmuyorsa üzülmenin anlamı yok. genel anesteziyi hiç önermiyorum. en güzeli spinal. bebeğini güzel günlerde büyütmen dileğiyle sevgiler😊

    YanıtlaSil
  2. Ah ah keşke normal doğum olabilseydi ama epidural sezeryanı da sevdim ben sonrası biraz zor oluyor ama evlatlarımız bu konuda bizi yeterince motive ediyor bence :) Aminn cümlemizin inşallah

    YanıtlaSil
  3. merhaba bu konu hakkında bu sayfadan da bu sayfa gibi yeterince bilgi edine bilirsiniz http://www.hamilelikgebelik.net/sezeryan-sonrasi/

    YanıtlaSil
  4. Çok yardımcı oldunuz teşekkürler ancak bu sitede de yararlı bilgiler var bir bakın derim : http://www.hamilelikgebelik.net/sezeryan-sonrasi/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder