Kremalı, Kaşarlı Patates

Merhabalar, usta olmasam da yaratıcılık konusundaki başarımı yemeklere de yansıtıp bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bugün sizlere bir yemek tarifi vereceğim. Aslında snapchatte hep anlatıyorum hatta yaparken adım adım gösteriyorum ama burada da yazılı tarif olsun istedim. 

İlk olarak bu tarifi ben bazen zenginleştiriyorum ama ana hatlarını anlatacağım. İlk olarak malzemeler 4 5 patates, 1 su bardağı süt, krema ve kaşar.. 



Yukarıdaki şekilde eğimli diziyoruz patatesleri.



İlk olarak patatesleri yıkayıp soyup doğruyoruz. Yuvarlak yuvarlak orta incelikte kesip yağladığımız tepsiye eğimli diziyoruz. Ardından bir paket krema ve 1 su bardağı sütü çırpıyoruz. Bu karışma tuz da eklemeyi unutmuyoruz. Ardından fırına atıyoruz tepsiyi, 180 derecede 40 dakika pişiriyoruz.  Bitince açıp fırını rendelenmiş kaşarı bolca üzerini kapatarak yayıyoruz. 10 dakika 180 derecede pişiriyoruz ve hazıır ☺ 


Ben bazen bu karışıma kırmızı yeşil biber de serpiyorum ama son 10 dakikalık pişirmede atmalısınız yoksa yanar. Sosis vs ekleyip zenginleştirebilirsiniz. 




Ve sonuç yukarıdaki gibi oluyor.


Ancak hem hızlı hemde pratik ve lezzetli bir yemek. Misafir ağırlamak için kullanabileceğiniz kolay bir tarif. 


Eveet aklıma geldikçe uydurduğum yemeklerinde tariflerini yazarım ama ölçü konusunda çok yetenekli değilim. Ölçüsüz göz kararı yaparım hep. 

Yorumlar

Yorum Gönder