Prag Turu #1

Merhabalar,1 gün aradan sonra yine sizlerleyim.Yoğunum bu aralar arada zorlanarak yine de yazmaktan vazgeçmiyorum.Bugün sizlere Prag turumuzdan bahsedeceğim..Hemen başlayalım bence geç kalınmış bir yazıydı :) 
 Meşhur saat kulesi :) Old Town Meydanındayız.Saat üstündeki 12 saat dilimini 12 burcun sembolleri gösteriyor.
Astronomik Saat,15. yüzyılda Jan Ruze,saat ustası Hanus tarafından yapılmıştır.Planları kimseye gösterilmemiştir hatta Hanus da daha iyisini yapamasın diye gözleri kör edilmiş.Hanus intikam almak için saate zarar vermiş.
Astronomik Saat 16. yüzyılda Jan Taborsky tarafından tamir edilmiş ve geliştirilmiş. Fakat zamanla yanlış zamanı göstermeye ve çalışmamaya başlamış. 18. yüzyılda tasfiye edilmesi düşünülmüş. Sonrasında saat uzunca bir süre çalışmamış. Modernize edilen Astronomik Saate bir takvim eklenmiş.
Saati ünlü yapan hem astronomik olması hemde 12 saat diliminin de burçları temsil etmesi.Ayrıca Elinde ayna tutan figür: Kibir ve kendini beğenmeyi sembolize eder.Elinde altın kesesi tutan Yahudi: Açgözlülük ve faizciliği sembolize eder.İskelet: Gelen ölümü sembolize eder .Mandolin çalan Osmanlı: keyif ve eğlenceyi sembolize eder.


 Buranın tam olarak ne olduğunu hatırlamıyorum devlet binalarında olabilir.
 İlginç Fotoğraf çekimleri de görebiliyoruz.
 Bu heykelleri çok sevdim.Tıpkı Viyana gibi heykeller çoktu.



St. Vitus Katedrali,böyle küçücük durduğuna bakmayın siz kameranın açısına sığmadı.Çok görkemli gotik bir yapı.Şu an simsiyah duruyor ama zaman zaman temizleniyormuş rengi normale dönüyormuş.Bence böyle daha görkemli.


 Katedralin içini gezelim :) 
 Bu camlar hep dikkatimi çekmiştir.Nasıl uğraşıyorlar ya bu resimlerin anlamlarını da konuşmuştuk hep ama zaman geçti unuttum resmen :( 







Şimdilik bu kadarla kesiliyor Prag turumuz ama devamı gelecek :) Bir sonraki yazıda görüşmek üzere :) 

Yorumlar