Tüp Mide Ameliyatı Ve Sonrası

Merhabalar,Tüp Mide ameliyatı detaylarını anlatacağım sizlere..İlk olarak eşimde çok korkmuştu sonuçta büyük ve riskli bir ameliyattı.Ancak Çok şükür kazasız belasız atlattık.Gelelim detaylarına.
Ameliyat öncesi doktor özel bir diyet yaptırdı.Ameliyattan 3 gün önce başladık bu diyete sadece su ve meyve suyu ile beslendi eşim.Bu organların küçülmesini ameliyatın rahat geçmesini sağlıyordu.Ki biz çok şükür bu diyete harfi harfine uyduk ve eşimin ameliyatı çabuk geçti.Ancak her ameliyatta olduğu gibi eşim ameliyattan çıktığında inanılmaz ağrısı vardı.Bu ağrı toplamda 3 saat sürdü.3 saatin sonunda verilen morfinlerin de sayesinde eşim baya rahatladı.
Bu ameliyatta önemli olan yürümekti.Sürekli hastane koridorunda yürüdük.Hatta ilk yürüyüşünü ameliyattan 4 saat sonra yaptı.Vee yürüdükçe ağrısı azaldı ve çok daha rahat bir gece geçirdi.Doktorumuz ve Gamze Hanım bizi hiç yalnız bırakmadı.Sürekli kontrole geldiler hastaneye ve durumu çok iyi takip ettiler.Buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum.


Mert'i hastaneden çıkarırken bu haldeydi.Ameliyat öncesi 175 i dahi gördük ancak hastaneden çıkarken yani yukarıdaki fotoğrafta 7 kilo vermişti.
İlk hastane günleri ve sonrası beslenmesi biraz kötüydü.3 gün hastanede kaldık.Bu dönemde sadece su ve doktorun önerdiği şekersiz meyve sularını tükettik.Ancak yudum yudum ve yudumların arasında 30 saniye bekleyerek.

Öncesi ve sonrası yapmam gerekirse aşağıya alayım sizi;



Bu fotoğraflarda 170 kilonun üstüne çıkmıştı.Bu fotoğraflar öncesiydi şimdi 120 kiloya inmiş halini görelim.





Bu fotoğrafta 120 kiloya inmişti tabi henüz kilo vermesi durmadı şu an 115 kilo civarı.Bu fotoğrafların devamı gelecek :) 
Toplamda 6 ayda 50 kusur kilo verdi.Eğer gerçekten kilonuz çok fazla ise bence bu ameliyatı düşünebilirsiniz.
Merak ettikleriniz için bana yesimdde@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.





Yorumlar

  1. 14 kilo fazlamı verdim diye havalara uçmuştum. Şimdi eşiniz ne kadar mutludur. Ben bile mutlu oldum buradan:)
    Yakın bir kardeşim için düşünüyoruz böyle bir operasyon. Riskleri neler? Ameliyat kaç saat sürdü? Maliyeti nedir? aydınlatırsanız sevinirim.
    Sağlıklı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. büyük geçmiş olsun etrafımda yaptırıpta cok memnun kalanlar var gercekten ve devlet sarkmalar icinde toparlama ameliyatını karşılıyormus sanırım bunuda bu hafta duymuştum.

    YanıtlaSil
  3. Mail adresimden yanıtladım sorunuzu :)

    YanıtlaSil
  4. Evet bu tüp mide ameliyatı resmen mucize : )

    YanıtlaSil

Yorum Gönder