Kilo Verme Süresinde Yaşadıklarım Nelerdi ?

Merhabalar, dün nasıl 20 kilo verdiğimi anlattım ve sonradan fark ettim ki kısa ve öz yazı olmuş ama detaylar da önemli değil mi ? Bu yazım da ise size detaylardan bahsetmek istiyorum.

Kendimi psikolojik olarak rahatlattığım zamanlar tartıda gördüğüm giden kilolar oldu. İlk zamanlar kendimle oyun oynadım atıyorum 2 kilo gittiyse 4 kilo gitmiş gibi konuşmaya başladım ve böylelikle kendimi daha iyi tuttum ve daha fazla motive oldum. 

Ardından kıyafetlerim büyük gelmeye başladı. Evde 44 bedenden 34 bedene kadar kıyafet vardı çünkü 34 bedenden 44 e kadar çıktım ve aptallık edip bu dönemlerde hep alışveriş yaptım. Benden size tavsiye kilo alma veya verme sürecindeyseniz kıyafet almayın. Ben hala kıyafet almıyorum olanlarla idare ediyorum ki zaten gereğinden fazla kıyafetim var zaten :) 




Ben kilo verirken yüzüm çok fark etmedi çünkü yağ ve ödem gitti bende kaslardan çok gitmedi. 
Aslında çok sağlıklı zayıflıyorum. Mesela 20 kilonun gidişi 2,5 ayda oldu ama hiç düşündüğünüz gibi yemek kısmında zorluk çekmedim.

En zor kısım listeydi. Tam elime bir şey alıyorum yiyeceğim, içindekilere bakıp geri koyuyorum. Ya da listemde puan değeri kaç ona göre yeme kararı alıyorum. Düşünün cafe desiniz ve menüden sipariş vereceksiniz. Örnek verelim salata yiyeceğim içinden mısırı,turşuyu,sezar sosunu ve peynirini çıkarttırmak zorundasınız. Resmen kendi menümü oluşturuyorum.

Bu diyetin şöyle bir güzelliği de var ki ben gebelik dönemimde de devam edeceğim. Diyelim diyeti uygularken hamile kaldınız, 3 ay kadar daha bu diyete devam edip hem bebeğinize zarar vermeden zayıflayıp hem de sağlıklı beslenmeye devam edebiliyorsunuz. 

Çok ilginç bir ayrıntı yakaladım ben bu diyette. Mesela bana süt ve süt ürünleri yasak 21 günde 1 gün doktorumun tavsiyesi ile istediğimi yiyebiliyorum. O günde genelde ben İskender yiyorum :) Ama yanındaki yoğurttan yanlışlıkla bir kaşık bile yersem tüm gün midem ağrıyor ya da yanıyor. Normalde yoğurt çok olmasa da tüketen insandım ama hiç ağrı çektiğimi hatırlamıyorum. Sanırım artık vücudum bir şekilde alıştı onsuz yaşamaya ve yoğurdu vücuduma verdiği zararı artık yansıtabiliyor bana. 

Ama en önemlisi artık yoğurt,peynir,süt,mısır,bezelye,koyun sütü,yumurta beyazı,buğday tüketmeden de yaşanabileceğini biliyorum. Hem de eskisine oranla daha sağlıklı :) 

Soğan hala açılmadı bana patlıcan yemeğimin yapılışını anlatayım sizlere; Patlıcanı tuzlu suda bekletiyorsunuz. Arından Zeytinyağı ile kızarttıp, rendelenmiş domates ile haşlıyorsunuz. Alın size patlıcan yemeği tarifim su yok, baharat yok, soğan ve salça yok.. Sadece domates ve patlıcan ama ölmedim patlıcan da yedim :) 

En en en güzeli 2,5 ayda daha az yemek yemeyi öğrendim. Doymasam da masadan kalkmayı, yemek ikram edildiğinde 'HAYIR' demeyi öğrendim. 

Hiçbir şey yapamıyorsanız 'HAYIR' demeyi öğrenin. Yemediğinizde kırılacak üzülecek insanları tutmayın etrafınızda farkında olmadan kötülük yapıyorlar size.. Yemediğinizde arkanızdan ağlamaz yemekler o çocukkendi.

Merak ettikleriniz ve sorularınız için bana yesimdde@gmail.com dan ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

  1. tebrık edıyorum gercekten en saglıklısını yapmışsınız :)
    Banada beklerim :)
    balinkokusu.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim bu zamana kadar denediğim en sağlıklı kilo verme yöntemi oldu :) ekledim bile seni

    YanıtlaSil

Yorum Gönder