Nasıl 20 Kilo Verdim ?

Merhabalar, 2 yıl kadar önce boynumda oluşan tümor sebebiyle kilo aldım tedavi uzundu ve moralim bozuldukça yedim yalana gerek yok. Sonunda tümorün temiz olduğu anlaşıldı ameliyat oldum vs derken Yeşim yine kilo aldı. Hani buradan itiraf etmek istemezdim ama kilo 80'leri geçmeye başlarken ben artık dur demek zorunda kaldım.

Hatta olay şöyle oldu ben günde 10,50 litre su içince eşim ciddi anlamda durumu kontrol altına almamız gerektiğini düşündü ve biz endokrinoloji bölümüne gittik. Yapılan tahliller sonrası şekersiz şeker olabileceğini düşündü doktor ve önlem amaçlı Glifor kullanmaya başladım. Doktorun dediğine göre yan etki olarak seni zayıflatabilir dedi ancak nerddeee :( Yine kilo almaya devam ettim çünkü sıkıntı yaptığım yanlış diyetlerdeydi. Neyse ben kilo vermek için spor dahil herşeyi denedim protein diyeti falan hiçbiri etki etmedi maalesef.. 
Tabi bu arada karaciğer ve pankreasımın durumu berbat ötesiydi ( Nasıl besleniyorsam artık ) Neyse doktor beni diyetisyene gitmem için yönlendirdi ama dedi ki neyi neyle yemen gerektiğini öğrenmelisin. 

Biz diyetisyenin yolunu tuttuk. Ama ben açık yüreklilikle anlattım protein diyeti yapıp 3 kilo aldığımı, yıllardır kilo vermek için uğraştığımı, yemeklerde yağ ve tuz sevmediğimi hatta çoğu şeyi tuzsuz tükettiğimi anlattım. Ayırca yıllardır her şeyi şekersiz tükettiğimi anlattım. 


Bu arada son şişman fotoğraflarımdan :) 

Neyse efendim ben çay, kahve, pasta, börek çörek de sevmem. Hal böyle olunca doktor bana Food Test ten bahsetti. Gel sana neyin kilo aldırdığını bulalım dedi. 
Ben hemen atladım tabii nasıl bir test diye ? Gıda intolerans testi olarak geçiyor aslında sizin neye duyarlı olduğunuzu buluyorlar. 

Karar aşaması biraz zordu ben atladım hemen ama işe yaramazsa 800 TL yi çöpe atacaktım. Etrafımda hep kötü yorumlar vardı yaptırma işe yaramaz. Yemeyi kes zayıflarsın falan gibi yorumlar çok geldi, her şeyi geçtim kan tutuyor beni :( 


Sonra son kez şu fotoğrafa bakıp karar verdim artık kendimi böyle görmek istemiyordum. Eşim zayıfladı ama ben yerimde sayıyordum. 

Gittik kanımı verdik 1 tüp kan ama aç gitmek önemli :) Neyse 10 gün sonra sonuçlar geldi. 


4 sayfa olan listede meyveden balığa etten otlara baharatlara kadar herşey test ediliyor. 
0 olan değerler ölesiye yiyebileceğiniz şeyler :) 
 30-90 arası değerler 8 hafta
91-119 arasındaki değerler 16 hafta
120-999 arasındaki değerler 24 hafta tüketilmeyecek gıdalar.

Testin sağlamasını yaptım hemen yani doğruluğunu kendimce şöyle onayladım. Benim bezelye ye alerjim vardı ve bunu kimse bilmiyor hoop testte çıktı ve ben buna güvenerek testimin doğruluğuna bir kez daha inandım diyete başlamadan önce :) 

Peki diyet nasıl ?

Ben Vuslat Bakay ile çıktım yola o beni yönlendirdi öyle beslendim. 
İlk 21 gün 3 günlü bir beslenme yaptık. Yani sadece 0 ve 1 değeri olan gıdalarda beslendim. İlk gün sadece et, ister kızart ister haşla istediğin gibi ye dedi doktorum, 2. gün sebze olarak benim sevdiğim sadece kabak 0 dı kabağı kahvaltıda haşladım, öğlen kızarttım akşam da salata gibi yaptım yedim. 3. gün manda günüydü çünkü bana manda sütü açıktı sadece ve manda yoğurdu yiyordum yanında sınırsız elma sınırsız muz .. 

Ve en önemlisi tabii değerinin 0 olması da harikaydı doğal hurma :) Hurma bölgesel incelmeye en çok yardımcı olan besinmiş. Günde 25 tane de ondan tükettim hergün. İlk 21 günde toplam 6,800 kilo verdim. 2,5 kilosunu sadece bir bölge vermişti. Bu da hurmanın bölgesel kilo verme üzerindeki etkisini ispatladı bize :) 

Sonrasında 0-2 arası besinlerle beslendim. Sonra 0-5 oldu ve yine minik minik açılarak gidiyor ve ben patates yiyerek hala kilo veriyorum.

Ama atladığım bir konu var. Ben ilk 1 hafta bu diyete konsantre olurken çok zorlandım. Çünkü alışmış olduğun bir düzen var hayatımdan süt, peynir , tereyağı, mısır, buğday, keten tohumu, kazein çıktı ve sudan çıkmış balık gibi oldum. En kötüsü kahvaltıda peynir yerdim et yemezdim yani :) 
İlk hafta kafamı yataktan kaldıramadım bu kısım bence psikolojik ölmedim sonuç olarak açlıktan hem kabak ye elma ye muz ye illa peynir yemek zorunda mısın ? 

Sonrasında alıştım ve kilo verdikçe hoşuma gitmeye başladı. Ben bu test ile hem kilo sorunumdan kurtuldum hem ödemden hem de gaz problemlerini atlattım. 

Hala kiloyla ilgili sıkıntınız varsa bence gecikmeden yaptırın ayrıca insanları dinlemeyin. Yeme denilenleri yemediğinde kilo verenin en büyük örneği benim 20 kilodan kurtuldum daha bir 10 kilo var daha gidecek :) 

Bu arada Test her yerde yapılmıyor detaylarına buradan bakabilirsiniz. foodtest.com







Siz söyleyin nasıl olmuş ?


Detaylar için bana yesimdde@gmail.com dan ulaşabilirsiniz :) 


Yorumlar

  1. valla harika olmus sonuc süper :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel, seninle mesajlaşırken bu test'i söylemiştin bende merak edip araştırdım. Aslında yaptırılması gerek, bende düşünüyorum. Muhteşem görünüyorsun. Bende geri kalan 10 kg verince inşallah seninki gibi, mutlu mesut bir yazı yayınlayacağım:)

    YanıtlaSil
  3. Ben de kilo vermek istiyorummm Ya ne güzel olmuşsun tebrik ederim seni

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim 😍😍

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle yaptırılması gereken bir test. Sadece kilo vermek adına değil sağlık için de büyük adım neyin vücuduna dokunduğunu bilmek kesinlikle sağlıklı yaşam adına büyük bir adım.Yazını büyük bir merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim umarım en yakın zamanda verirsin kilonu ☺️

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim canım benim 😍

    YanıtlaSil
  8. tebrikler azmin için :) çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkür ederim :) :)

    YanıtlaSil
  10. canım çok hoş olmuşsun gerçekten yenı keşfettım senı takıbe alıyorum bende beklerım:)

    YanıtlaSil
  11. Bende takibe aldım canım seni :) Teşekkür ederim biraz değiştim tabii

    YanıtlaSil
  12. Tebrik ederim, azmin ve inanmanın zaferi..

    YanıtlaSil
  13. teşekkür ederim inanmak ve hayır diyebilmenin sonucu :)

    YanıtlaSil
  14. Üzerinden geçen zamanda koruyabildiniz mi?

    YanıtlaSil
  15. Koruyabilmistim ama hamile kalinca devam etmedim, gebelik sonrasi tekrar diyete baslayacagim

    YanıtlaSil
  16. Mükemmel bir yazı olmuş 😊 harika olmuşsunuz😍

    YanıtlaSil
  17. Mükemmel bir yazı olmuş 😊 harika olmuşsunuz😍

    YanıtlaSil
  18. ben de vuslat bekayla yola çıktım. hayatınızda tanıyabileceğiniz en iyi doktor ve en iyi yol arkadaşı bir ayda 13 kilo verdim ve inanılmaz derecede psikolojim düzeldi. bence bu diyeti internet üzerinden yaptırmak yerine doktora gidip yaptırmak çok mantıklı çünkü bu işler yap gelsin durumuyla olmuyor ne yazık ki. yol arkadaşı gerçekten önemli bir faktör ve ben yol arkadaşımdan inanılmaz derecede memnunum

    YanıtlaSil
  19. ben kilomdan hiç mennun değilim
    javascript:void(0)

    YanıtlaSil
  20. Glifor 1000 MG Kullananların Yorumları konusu irdelemek isterseniz tip 2 diyabet konusuna da değindiğimiz bu içeriğimize bekleriz sizi de.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder