Nezle Geliyorum Der Biz Duymayız

Merhabalar, zayıflama hikayemden sonra resmen nezleden kıvranır oldum. Tam yazı yazmaya oturuyorum burnuma ya da boğaz ağrıma yenik düşüp yatağa atıyorum kendimi... 

Zaten mevsim geçişlerinde hasta olmazsam olmazzzz. Ama bu seferki biraz acılı oldu. Normalde de ilaç içmeyi sevmiyorum ama nezle öncesi vücudumun verdiği bir kaç sinyalden anlayıp ilaç içseydim şimdi daha çabuk atlatmış olurdum. 


Beni daha iyi anlatan bir görsel olamazdı herhalde. 

Ateşim var, burnum zaten kendi egemenliğini ilan etmiş durumda, evdeki mendillerin bitmesi an meselesi vee nezlem de günden güne artar durumda.. 

Aaa bir de hani çocukken nezle olunca yemek yemezdik ya bende yemiyorum. 1 günde yediklerim sizlerin 1 öğünü değildir herhalde. Zaten yediklerim sınırlı bir de üstüne ben nezle olup iştahsızlığa kapılınca gitti benim 2 kilo daha.. Normalde sevinirdim ama hem nezle olup hem de aç kalmayı sevemedim.

Aman diyorum siz siz olun vücudunuzu dinleyin. Nezle olmadan önce vücut sinyal veriyor zaten.. Mesela boğazınız ağrıyor, yataktan kalkmak istemiyorsunuz, ani üşüme ve terleme nöbetleri oluyor.. Böyle durumlarda ya hemen doktora gidin (ki ben hiç sevmem ama siz bana bakmayın ) ya da kocakarı ilaçlarına sarılın. Ben şimdi adaçayı nane limonu kazanla içsem işe yaramıyor. 

Neyse ölümcül bir hastalık gibi konuştuğum yeter, bir kaç güne ben iyi olurum da siz dikkat edin sağlığınıza kolay kolay geçmiyor yoksa ): 

Bir sonraki yazıma kadar hoşçakalın , sağlıklı kalın.. 

Yorumlar

  1. Çok teşekkür ederim ☺️

    YanıtlaSil
  2. Nezle ve soğuk algınlığı için doktora gitsen de, gitmesen de 7 günde geçer derler. Bol bol dinlenmek bu hastalığı atlatmanın en kestirme yolu. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder