20. Hafta Gebelik Günlüğüm

Merhabalar, hamileliğimin ilk yarısını tamamlamak üzereyim ve 4 lü testin canımı sıkması dışında her şey balayında şu anda :) Çok şükür Harmony test sayesinde içimiz çok rahat, hamileliğim kaldığı yerden büyük keyifle devam ediyor :)



5. ayım biterken henüz 5. 6. kilolarımdayım bu ay nedense daha fazla kilo aldım. Biraz kafama takıyorum sonuçta o kiloları vermek için çok mücadele etmiştim ama korkmuyorum. Kızım ve ben sağlıklı olalım veririz kilolarımızı :) Kız bebeğin dezavantajı kalça ve basenlerde de kilo aldım. Hatta kalçadan ziyade basenlerim biraz daha fazla.. 


Evet 20. haftada göbeğim bu şekilde.. En güzel kısım kızımın minnak hareketlerini hissediyor olmam. Minik mucizem benim :) 

Derler ya hamileliğin 4 5 6. ayları hamileliğin balayıdır diye, kısmen haklılar :) Göbek büyüdükçe daha bir özenle dikkat etmeye çalışmak, oturmaya kalkmaya dikkat etmek falan biraz zahmetli. Hamilelerin böyle oturup kalkarken zorlanmasını görünce ne alaka derdim şimdi yaşayınca anladım. Dikkat etmezseniz bağlar gerilip tüm gün ağrı çekmenize sebep olabiliyor. 

Bunların dışında bulantı, baş dönmesi, sık idrara çıkma gibi şikayetlerim oldukça azalmış durumda. Önümüzdeki ayda böyle rahat olacağım sanırım sonraki ay Allah yardımcım olsun :) 

Martın son haftası Beriliko'nun detaylı ultrasonu var bakalım kızım ne kadar büyümüş. Annesini pıtpıtlamayı biliyor ama bir de o güzel yüzünü bize göstersin. Doktorumun dediğine göre daha insana benzer pozları olacakmış yani daha net hallerini görecekmişiz çok merak ediyorum :) Burnu babasına benziyordu en son minnacıkken şimdi kime benzeyecek acaba :) Ama o kadar güzel duygu ki Allah isteyen herkese nasip etsin.. 

Bu haftalarda babalar hissetmez hareketlerini diyorlar ama babası çok meraklı bir iki kere hissetmiş hareketlerini :) Ben sürekli konuşuyorum onunla doğduğunda neler olacağını, onu nasıl seveceğimi anlatıyorum. Ama henüz babasını ve çevredeki sesleri işitemiyor yine de babası konuşuyor onunla :) 

5. ay biterken kızıma not; 19.03.2016 ilk sert pıttığını hissettim. Seni seviyoruz ve heyecanla gelmeni bekliyoruz :) 





Yorumlar

  1. Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin. Göbüş çok yakışmışş ;)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim :) Amiin inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Sağlıkla kucağınıza alın ^.^

    YanıtlaSil
  4. İnşallah en büyük duamız :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder