Harmony Test

Merhabalar, son zamanlarda canım çok sıkkındı. Kızımın 4 lü testinde sıkıntı çıkmasıyla başladı herşey.. Down Sendromu riski yüksek çıktığını okuduğumdan beri beynimden kaynar sular döküldü sanki ve bu konuda konuşmak istemedim. Tam da abimizin düğün günü, duymak istediğim en son haberdi. 

Doktoruma sonucu gönderdiğimde bende incelerken yüksek risk yazısını gördüğümde başladım zaten ağlamaya, eşim hemen Yeşim Hanımı aradı ve ondan duymak istedi. Yeşim Hanım da geldiğinizde görüşelim diyince ben daha da kötü oldum. Sonrasında ben durmadan ağlayınca Yeşim Hanım sağolsun haftasonu telefonla destek verdi ve zaten gönlümüzün sultanıydı daha da büyüdü gözümüzde.. Bu arada Yeşim Hanım artık Memorial'da değil, Çukurambar da muayenehanesi var doktor değil abla arıyorsanız tavsiyemdir telefonu 312 284 60 00 

O pazartesi 12 olmadı saat resmen, ne uyudum ne uyanabildim. Sonunda Yeşim Hanımın muayenehanesine gittiğimizde Yeşim Hanım Harmony testten bahsetti bize Amniyosentez yapmak istemediğini bu testin daha uygun olduğunu söyledi. Ve o gün benim içimin rahatlaması için kızımızı gördük ama hem benim üzüntüm hem de yolculuk yorgunluğundan hiç kımıldamadı, o kadar rahatsız ettik onu ama elini kafasının altına koydu ve sadece net olarak ayağını görebildik. Ben bu seferde onu üzdüğüm için üzüldüm, ama o gün karar aldım kendimce kafama takmayacağım diye, ama taktım sanki yine biraz. 3 günde 2.5 kilo verince kendime bebeğim için dikkat etmem gerektiğini söyleyerek kendimi toparlamaya çalıştım. 

( fotoğraf alıntıdır)

Neyse kanımızı verdikten sonra 8. günde yani bugün arandık. Eşimin numarasını verdim çünkü bir kötü haberi daha yüreğim kaldırmayacaktı. Neyse sonuçlar tahmin ettiğimiz gibi temiz çıktı ama o 8 günde ömrümden ömür gitti, testle yatıp kalktım. Temiz olduğunu bildiğim halde ya kötü bir şey çıkarsa korkusu vardı ama Allah'a şükürler olsun :) Artık hamileliğimin keyfini sürmeye devam edebilirim 5. ay bitmek üzere ve bir çoğunuz hamile halimi merak ediyor biliyorum, yakında paylaşacağım. 

Bu arada bir şey belirtmek istiyorum amniyosentez yerine eğer maddiyatınız olanak veriyorsa 2 tüp kan vererek Amerika'ya gönderilen bu testi tercih edebilirsiniz. Beni hep amniyosentezin dezavantajları korkutmuştu, çok şükür gerek de kalmadı. Annelik şimdiden başladı sanırım ben bu tarz şeylere takılıp, kendimi harap edecek bir insan değilim sanardım, evladın olunca söz konusu öyle olmuyormuş. Allah kimseyi evladıyla sınamasın, çok zordu çok.. 


Bu arada erken ama belki aklım orada attığından kızımı hissedebiliyorum artık, kelebek dokunuşları ama onu hissetmek mucizenin tam kendisi.. 



Yorumlar

  1. Geçmiş olsun tatlım benim. Rabbim hem seni hem de kızını korusun. Hamile halini merak edenler listesine beni de ekle; zaten çok güzeldin, kesin daha da güzel olmuşsundur.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim canım :) Amiin zor günlerdi ama çok şükür geçti :) Canımsın çok teşekkür ederim en yakın zamanda paylaşacağım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder