Viyana Notları #5

Merhabalar,Viyana Seyahatimizin son günü :) Viyana'ya Veda yazısı hatta.Aslında Türkiye'ye dönüşümüzde Viyana'dan gerçekleşti ancak ne yazık ki uyuduğum için havaalanında uyandım :)
Son Viyana yazımıza başlayalım hemen.
Avusturyalı Friedensreich Hundertwasser ın tasarladığı bu bina en ilginç binalardan biri.Farklı ise her yeri farklı ögelerle olması.Renkler,camların boyları,tavan yükseklikleri vs normal yapılardan çok farklı.İçerisine girilmiyor,çünkü insanlar yaşıyor.Toplam 52 adet daire 4 adette dükkan bulunuyor burada.
Zamanında Friedensreich Hundertwasser'e verilmiş bu arsa o da bu şahane yapıyı ortaya çıkarmış.
Bende onun yerinde olsam böyle bir şey tasarlardım herhalde.Farklılığı severim.Bu dairelerin hiçbiri bir diğerine benzemiyor.

 En beğendiğim kısım şu siyah olan bölüm :) 
Terası ise 250 adet ağaçla adeta bir ormana çevrilmiş durumda :) 
Friedensreich Hundertwasser bu binayı yaptıktan sonra 'Ressam özgür olmak istediği evler ve mimariler hayal eder ve bunları gerçekleştirir.'demiş.
 Evlerin için merak edenlere bu şekilde bir yer yapmışlar Friedensreich Hundertwasser'ın tasarladığı binaların benzeri.Turistik bir yer tabi,içeride dükkanlar var.
 Viyana'dan son görüntüler..

 Böyle sokaklarda kaldırımlarda oturan insanlar görebiliyorsunuz.


 Şehir buram buram tarih kokuyor.Binalarda heykel kullanmışlar genelde.Geceleri biraz ürkütücü olabiliyor.
 Sisi'nin müzesi.Sisi'nin eşyaları bulunuyor içerisinde,maalesef gezme fırsatı bulamadım.
Genel olarak tadilat vardı bir çok yerde.Heykelleri alçı taşından yaptıklarından zamanla kararıyor,bu sebeple bazı dönemlerde temizliyor,beyazlaştırıyorlar.
Viyana yazımıza son verirken atladığım bir detaydan bahsetmek istiyorum.Viyana'da su çok çok pahalı 5 6 TL ye bizim normal aldığımız 50 kuruşluk suları alamıyorsunuz çünkü suyun tadı gerçekten çok kötü.
Alıştığınız bir su lezzeti varsa bence bavulla su götürebilirsiniz.Ki ben bir daha gidersem kesinlikle su götüreceğim.
Genelde gazlı su tercih ediyorlar.Bizim maden suyunun biraz daha yumuşağı,farklı bir lezzet.Su alırken belirtmeniz gerekiyor gazlı veya gazsız istediğinizi.
Sıra Prag'da :) Yavaş yavaş prag yazılarına da geçeceğim,şimdilik hoşçakalın..

Yorumlar